Web Analytics Made Easy - Statcounter

روابط عمومی دانشگاه شیراز در مطلب ارسالی دوشنبه از قول یونس کمالی در رابطه با شیوه و چگونگی تهیه‌ ویدیوهای آموزشی آناتومی و اهمیت این کار، اظهار کرد: شیوع کرونا و تعطیلی مراکز آموزشی  فرصتی فراهم کرد تا اساتید دانشگاهی بسته به ماهیت درس، در پی تدابیر مختلف آموزشی درجهت تداوم یادگیری بدون نیاز به حضور فیزیکی دانشجویان باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در شرایط کرونایی، ارائه‌ برخی دروس دانشگاهی که عمدتا بر پایه‌ عملی و آزمایشگاهی استوار است، با چالش و نگرانی بزرگی روبه‌رو شد که از آن‌ جمله، درس آناتومی یا کالبدشناسی بدن انسان یا حیوان بود که این درس برای دانشجویان پزشکی و دامپزشکی ارائه می‌شود و از آن به‌عنوان پایه و شالوده‌ علوم پزشکی و دامپزشکی یاد می‌شود. 

وی بیان کرد: به‌ دلیل ماهیت آناتومی، آموزش آن بدون حضور فیزیکی دانشجویان ناکامل و بعضا ناممکن است که این موضوع از نگرانی‌های اصلی جامعه‌ دانشگاهی آموزش آناتومی در شرایط بحرانی پیش‌آمده در سرتاسر دنیا به شمار می‌رود؛ از همین‌رو باتوجه به مشکلات ناشی از بیماری کرونا، بر آن شدم تا با تهیه‌ی فیلم‌های آموزشی با کیفیت و استاندارد نیاز دانشجویان و پژوهشگران را برای یادگیری مطلوب دروس آناتومی مرتفع کنم.

به‌ گفته‌ کمالی، هدف از ارائه‌ این درس بسیار مهم، آشنایی و آموزش ساختارهای مختلف آناتومیکی بدن و روابط بین ساختارها، اصول کار روی جسد و بعضا کاربردهای بالینی آن در جراحی، رادیولوژی، طب داخلی و... است.

وی تأکید کرد: باید در نظر داشت که فیلم‌هایی که تنها به توصیف ساختارهای آناتومیکی یک ارگان یا بخشی از جسد که از قبل تشریح‌ شده، بدون پرداختن به مراحل گام به گام می‌پردازد، نمی‌تواند پاسخگوی نیاز درس آناتومی در شرایط آموزش مجازی باشد؛ از همین‌ رو برای اولین‌بار فیلم‌هایی تهیه شد که عمده‌ تمرکز آن‌ها بر نمایش اصول و مراحل گام به گام تشریح جسد حیوان است و این کار مستلزم صرف زمان بسیار بود تا در حین فیلمبرداری، همه‌ مراحل به‌ درستی ضبط شود.

رئیس بخش علوم آناتومی دانشگاه شیراز ادامه داد: برای انجام این طرح دو قلاده سگ، از هر دو جنس، به‌عنوان مدل بسیار ارزشمند آموزش آناتومی با رعایت مقررات اخلاقی کار روی حیوانات دانشکده‌ی دامپزشکی تهیه و با هماهنگی کادر مجرب فیلمبرداری، مراحل تشریح آن به‌صورت دقیق و گام به گام انجام شده و ضبط و پس از فیلمبرداری حرفه‌ای، صداگذاری شد.

عضو هیأت‌ علمی دانشکده‌ دامپزشکی شیراز با اشاره به اینکه فیلم‌های آموزشی ضبط‌شده از کلاس‌های عملی درس آناتومی علاوه‌بر دانشجویان دکتری عمومی و تخصصی سراسر کشور، می‌تواند برای پژوهشگران و جراحان تجربی پزشکی و بیومدیکال با زمینه‌ی کار روی حیوانات مدل به‌منظور تعمیم جراحی‌ها به انسان نیز قابل استفاده باشد، عنوان کرد: این فعالیت، به‌ خوبی قابلیت تجاری‌سازی دارد، از همین‌رو به‌منظور حفظ مالکیت فکری در مسیر تجاری‌سازی این اثر علمی تحت انحصار دانشکده‌ دامپزشکی دانشگاه شیراز، فیلم‌های آموزشی تهیه شده در اختیار مسئولان مربوطه در دانشگاه داده شد.

برچسب‌ها سازمان دامپزشکی کشور دانشگاه شیراز شیراز استان فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان دامپزشکی کشور دانشگاه شیراز شیراز سازمان دامپزشکی کشور دانشگاه شیراز شیراز استان فارس دانشگاه شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۲۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد

چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه جلسه کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان با موضوع حذف رشته‌های کم تقاضا در بنگاه‌های اقتصادی و معرفی رشته‌هایی که در بازار کار تقاضا دارند به ریاست استاندار کرمان و با حضور روسای دانشگاه‌ها و دیگر اعضای کارگروه در محل سالن پیامبر اعظم (ص) برگزار شد. 

محمدمهدی فداکار استاندار کرمان با تبریک ۱۲ اردیبهشت، قدرشناسی، احترام و حفظ حرمت جایگاه معلم را مورد تاکید قرار داد و در خصوص مجوز پذیرش دانشجو به صورت مجازی در دانشگاه شهید باهنر با همکاری مراکز آموزشی پیام‌نور گفت: لازم است یک قاعده کلی برای درخواست مجوز با مصوبه کارگروه تهیه شود که بعضی از دانشگاه‌های استان در رشته‌های خاص بنا به اقتضای جغرافیایی منطقه با پیام‌نور توافق کنند. 

وی در ادامه گفت: شهرستان بردسیر با راه‌اندازی مجدد فولاد مشیز نیازمند نیروی انسانی متخصص خواهد بود؛ بنابراین رشته‌های مورد نیاز معادن صنعتی باید در این منطقه تعریف شود و سرمایه‌گذاری آموزشی در این منطقه در آینده نه چندان دور موثر خواهد بود. 

استاندار کرمان بیان کرد: نیاز‌های منطقه شناسایی شود و نیاز‌ها با الزامات و تعداد نیروی کار مشخص مستند شود و به نوعی این کار تقویت آموزش برای اشتغال خواهد بود. 

در این نشست در خصوص پیوست اشتغال و مستندات مربوط به ابقای رشته‌های کارشناسی کم تقاضا در استان، درخواست مجوز پذیرش دانشجو در پردیس‌های دایر در دانشگاه باهنر کرمان، درخواست مجوز پذیرش دانشجو به صورت مجازی در دانشگاه شهید باهنر با همکاری مراکز آموزشی پیام‌نور در شهرستان‌های راور و بردسیر و درخواست‌های گشایش رشته‌های جدید میان رشته‌ای در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان بحث و گفتگو شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • تجلیل از استاد برتر دانشگاه شیراز
  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود
  • تعداد اساتید بعد از انقلاب رشد مناسبی پیدا کرده است
  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد
  • تجلیل از ۴۳ استاد سرآمد آموزشی استان کرمان
  • بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی برگزار شد
  • حمیدی‌فر: در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • تجلیل از ۲ عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به عنوان استاد نمونه کشوری
  • برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان
  • ضرورت شایسته سالاری در دستگاه تعلیم و تربیت و آموزش