Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@00:20:55 GMT

برگزاری ۳۷۰۰ کلاس مجازی در دانشگاه شیراز

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۹۲۲۹

برگزاری ۳۷۰۰ کلاس مجازی در دانشگاه شیراز

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، فرشاد خون‌جوش با بیان اینکه بعد از شیوع کروناویروس سراسر دنیا شرایطی تقریبا یکسان را تجربه کرده و دانشگاه‌ها نقش بزرگی برای متوقف نشدن آموزش ایفا کردند، گفت: در ایران هم دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی دچار مشکلاتی شده و آموزش مجازی و الکترونیکی را در دستور کار قرار دادند و خوشبختانه این شیوه تاکنون نسبتا خوب اجرایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه تجربه آموزش مجازی اجرا شده در این روزها نشان داد که این شیوه با رفع برخی نواقص، می‌توان اثرگذار و مداوم باشد، گفت: آموزش‌های مجازی شرایطی را فراهم کرده که دانشجویان در خانه بمانند و همزمان بدون اتلاف وقت، آموزش را پیگیری کرده و بدون توقف ادامه دهند.

خون‌جوش با این اعتقاد که دانشگاه شیراز، یکی از مراکز آموزش عالی پیشرو در این زمینه بوده است، گفت: با توجه به تصمیم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در رابطه با برگزاری کلاس‌های مجازی و علی‌رغم تجربه دانشگاه شیراز در این زمینه؛ در حقیقت از لحاظ امکانات فنی و پهنای باند، امکانات موجود کافی نبود و به همین دلیل تجهیزات بیشتری برای بسترسازی مناسب خریداری شد.

او با یادآوری اینکه توسعه بستر آموزش مجازی از اوایل اسفند سال گذشته شروع شد، گفت: در ابتدا دانشگاه تصمیم گرفت که با توجه شرایط، سیستم آفلاین را اجرا کند، یعنی اساتید کلاس‌ها را ضبط کرده و در سیستم آموزشی دانشگاه بارگذاری شد.

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز با بیان اینکه بعد از تعطیلات نوروز و با هدف نظم و ممانعت از تداخل دروس، کلاس‌های این دانشگاه به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: در روش آنلاین، همه اساتید در همان ساعت برنامه کلاسی، در کلاس حاضر شده و به صورت زنده و با استفاده از بستر فضای مجازی و تعاملی به بیان مطالب می پردازند.

خون جوش ادامه داد: با توجه به حجم بالای کلاس ها و تجربه اول دانشگاه در این شیوه آموزشی، در روزهای ابتدایی، مشکلاتی وجود داشت که بخشی از آن به دلیل حملات سایبری از خارج کشور و بخشی هم مسائل تجهیزات سخت افزاری بود که با تلاش کارشناسان و همکاری مطلوب مسئولان دانشگاه، رفع شد.

او با اشاره به تامین اعتبار ۲۰ میلیارد ریالی و خرید و نصب تجهیزات لازم، از پایداری سیستم‌ها در این دانشگاه و برگزاری کلاس‌های درس مجازی بدون مشکل، خبر داد و گفت: امکان استفاده آفلاین از فایل هایی که اساتید ضبط کرده و در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند، برای تمام دانشجویان به دفعات متعدد وجود دارد. این مورد یکی از مزایای برگزاری کلاس های مجازی است. اینکه دانشجو همواره به محتوای درس دسترسی دارد.

مدیر مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شیراز با یادآوری اینکه تاکنون نزدیک به ۳ هزار و ۷۰۰ کلاس مجازی در این دانشگاه برگزار شده است، خاطرنشان کرد: حدود ۲ هزار و ۳۰۰ کلاس دوره کارشناسی، ۹۴۰ کلاس دوره کارشناسی ارشد، ۳۱ کلاس دکترای عمومی و ۴۰۰ کلاس دکترای تخصصی تعریف شده و به صورت مجازی و به شکل آنلاین در حال برگزاری است.

او ادامه داد: این کلاس ها در طول هفته توزیع شده ولی بالغ بر ۵۰ درصد کلاس‌ها در روزهای یکشنبه و سه شنبه برگزار می‌شود به گونه ای که همزمان و در یک ساعت مشخص ۲۲۰ کلاس همزمان در حال برگزاری است.

خون‌جوش با بیان اینکه کلاس‌ها همزمان روی ۸ سرور اجرا می‌شود، از حضور ۳ هزار و ۵۰۰ دانشجو در ۲۲۰ کلاس آنلاین به شکل روزانه در دانشگاه شیراز خبر داد و گفت: نرخ متوسط دانشجویان شرکت کننده در هرکلاس حدود ۶۰ درصد است و این آمار در دانشکده هایی مانند مهندسی به بالای ۹۰ درصد می رسد.

مدیر فنی آموزش مجازی دانشگاه شیراز گفت: حدود ۱۵ درصد دروس دانشگاهی شامل دروس عملی، آزمایشگاهی و کارگاهی است و در آینده درخصوص برگزاری آنها تصمیم گیری و اطلاع رسانی می شود.

او درباره‌ی تیم پشتیبانی کلاس‌ها نیز گفت: اواخر اسفند ماه گذشته تقریبا ۱۵ نفر به تیم پشتیبانی اضافه شد و هم اکنون حدود ۴۰ نفر، کارشناس خبره، پشتیباتی ۲۴ ساعته آموزش مجازی را برعهده دارند.

خون‌جوش از راه‌اندازی سیستم پشتیبانی آنلاین خبر داد و گفت: دانشجو و استاد هنگامی که وارد سیستم آموزشی می شوند، آیکونی در سمت راست صفحه وجود دارد که به محض بروز اشکال، می‌توانند با کلیک کردن روی آن، از کمک پشتیبان سیستم استفاده کرده و مشکل را رفع کنند.

او با تاکید برپاسخگویی موثر، همه جانبه و سیستم ۳۶۰ درجه، ادامه داد: در هر دانشکده ۲ تا ۳ پشتیبان وجود دارد که به کلاس‌ها وارد شده و از نبود مشکل در زمان برقراری دروس مجازی، اطمینان کسب می‌کنند؛ البته علاوه بر کلاس‌های درس، جلسات شوراهای آموزشی، پژوهشی و تخصصی دانشگاه شیراز هم آنلاین برگزار می‌شود.

خون‌جوش در خصوص امکان دانلود کلاس آنلاین، گفت: از نظر فنی این امکان وجود دارد و اگر استادی موافق باشد می تواند با یک کلیک این اجازه را به مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه بدهد که امکان دانلود برای دانشجویان فراهم شود.

او ادامه داد: از نظر فنی اگر به دانشجویان اجازه دهیم که فایل‌ها را دانلود و از طریق کامپیوتر شخصی مشاهده کنند، عملاً باری که روی سرورها کمتر خواهد شد. اما اکنون فایل ها باید از روی سرورهای دانشگاه پخش شود و همین کار سبب افزایش بار روی سرورها شده است.

مدیر مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شیراز همچنین مدعی شد که امکانات برگزاری کلاس های آنلاین دانشگاه شیراز نسبت به بسیاری از دانشگاه های اروپایی مانند آلمان و دانمارک بالاتر است و مدیریت آموزش الکترونیکی در این دانشگاه بهتر عمل می کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه شیراز کلاس مجازی فناوری اطلاعات و ارتباطات کرونا ویروس برگزاری کلاس دانشگاه شیراز آموزش مجازی خون جوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۹۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب سه هزار معلم جدید در هرمزگان

محمد قویدل در گفتگو با ایسنا افزود: این شمار، معلمان آزمون‌های استخدامی جدید و خروجی دانشگاه فرهنگیان هستند.

وی گفت: سیصد تن از این معلم‌های جدید در شهرستان بشاگرد و جزایر استان جذب می‌شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان افزود: در زمینه تامین فضای آموزشی نیز پارسال ۸۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان به بهره‌برداری رسید و تا پایان امسال نیز ۵۰۰ کلاس دیگر در استان ساخته می‌شود.

قویدل افزود: هرمزگان اکنون حدود ۳۰۰ مدرسه فرسوده نیازمند نوسازی یا مقاوم سازی دارد.

وی گفت: شمار هنرستان‌های جوار صنعت نیز در هرمزگان اکنون به ۲۹ مدرسه رسیده است که در این زمینه استان پیشتاز است.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان گفت: هرمزگان ۴۳۰ هزار دانش آموز و بیش از ۲۹ هزار فرهنگی دارد که در سه هزار و پانصد مدرسه مشغول آموزش هستند.

منبع: روزنامه قدس تکتم بهاردوست

دیگر خبرها

  • VAR چینی هنوز وارد ایران نشده/ برگزاری دیدار ها با VAR بعید است
  • رقابت داوطلبان استخدامی آموزش و پرورش و EPT در دانشگاه آزاد اسلامی
  • برگزاری آزمون استخدامی معلم پرورشی و ورزش در مهاباد
  • معلم فداکاری که تصویرش در شبکه های مجازی منتشر شد | دوست ندارم بچه‌ها یک لحظه هم به مهاجرت فکر کنند!
  • برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • معلمی؛ همیشگی ترین عشق است
  • از معلم‌بلاگری تا عجیب‌ترین هدیه‌ برای روز معلم!
  • جذب سه هزار معلم جدید در هرمزگان
  • آموزش علوم پزشکی از کلاس درس تا عرصه